maanantai 28. huhtikuuta 2014

Herkkusienipallerot

Tämän blogin aiheena on yksi meidän perheen lempiruoka; herkkusienipallerot.
Reseptin olen oppinut äidiltäni. 

Tarvikkeet:

- Pekonia
- Kokonaisia tuoreita herkkusieniä
- Tuorejuustoa



Ensin herkkusienistä poistetaan kannat. Herkkusienen sisään laitetaan tuorejuustoa. Tuorejuuston voi valita maun mukaan. Itse tykkään ruohosipulista, yrteistä ja pippurista. Merkillä ei niinkään ole väliä ja 1 paketti on itsellä riittänyt hyvin tämmöiseen pienempään satsiin. Oma äitini tykkää laittaa sienen sisään Mustapekka tuorejuustoa, jota myydään sellaisissa pienissä 100g paketeissa.


Kun kaikki herkkusienet on täytetty, kääritään sienen päälle pekoni. Pieniin sieniin riittää hyvin 1 pekoni, mutta mikäli käyttää isompia tai jumbosieniä, tarvitaan ainakin 2 pekonia sientä kohden. Tarvikkeita ostaessa kannattaa hieman laskea, montako sientä on. Itse olen ostanut paketillista herkkusieniä kohden aina 2 pakettia pekonia. Joskus pekonia jää muutama yli, mutta ne voi käyttää vaikka aamupalalla. Liddlistä saa minun mielestä parhaat herkkusienet. Ainakin tuon meidän lähi K-supermarketin paketissa olevat herkkusienet on yleensä tosi pieniä tai nahistuneita, ja hinnalta kalliimpia.


Sienet paistetaan uunissa keskitasolla 225 asteessa 20-30 minuuttia. Pallerot voi myös grillata, mutta kannattaa laittaa kääriä ne folioon tai laittaa grillauksen kestävään astiaan, koska tuorejuusto valuu paiston aikana.

 Valmiit pallerot


Itse teen  palleroiden kanssa salaattia, mutta esimerkiksi käyvät hyvin myös perunan kanssa :)

Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti